Vi är vår förening!

Squash Club Kristianstad är en ideell förening som drivs med hjälp av engagerade medlemmar.

Vi har två anställda som hjälper oss med allt dagligt arbete på hallen för att alla skall kunna känna sig välkomna, i övrigt görs allt arbete helt ideellt. Alla inkomster från spel, medlemsavgifter, sponsorer, kommunala bidrag går till 100% in i verksamheten. Det finns inga vinstintressen förutom de rent sociala för alla oss som ibland hjälper till med något. Detta gör att vi kan behålla våra låga priser. Senast vi jämförde låg våra priser 25-50% lägre än jämförbara hallar runt om i landet.

För att detta skall fungera och inte belasta några få väldigt mycket har vi skapat en struktur av team som ansvarar för var sin del av verksamheten. På så sätt är många människor engagerade några få timmar, med saker man tycker är roligt eller är bra på och vi får en uthållighet och högre kvalitet på det vi gör. Teamen är också ett fantastiskt sätt att plocka upp idéer och synpunkter och faktiskt göra något av dem, snabbt och effektivt. Man kan ingå i ett team under en kortare tid och vara med och skapa det man tycker klubben behöver. Varje styrelsemedlem ansvarar för var  sitt team och rapporterar teamets arbete till styrelsen.

Styrelsen är också den tänkt att vara dynamisk med en aktiv valberedning som ser till att nya medlemmar roteras in med jämna mellanrum.

Den styrelse som valdes i december 2013 har tillsammans med alla teamen under våren 2014 gjort ett fantastiskt jobb med att rusta SCK inför framtiden. Sedan dess har vi roterat ut och in nya engagerade medlemmar som alla bidragit med nya idéer och ny energi. Utveckling!

  • Nytt hyresavtal är skrivna med fastighetsägaren som hjälpt oss med nya, fräscha toaletter och omklädningsrum.
  • Korridoren är uppfräschad med färg, belysning och nya möbler.
  • Receptionen har återuppstått! Nu kan vi fylla den med näring, squashprylar och onyttigheter.
  • Ett helt nytt onlinebokningssystem tas i drift 1/9. Det ger alla medlemmar helt nya möjligheter att boka, betala och utmana andra spelare t.ex.
  • Ett nytt kassasystem är driftsatt som gör det enklare för sälj-teamet att sköta bokningar och försäljning.
  • Ett nytt bokföringssystem med kopplingar till både boknings,- och kassasystem gör administrationen betydligt enklare för både personal och ekonomiteamet.
  • En ny Juniorgrupp med massor av nya talanger startas upp till hösten.
  • Ny hemsida
  • Utökade öppettider. Vi öppnar numera 13:30 alla vardagar!

Att mycket tungt administrativt jobb är gjort och att många stora renoveringar är klara gör att vi nu kan koncentrera oss på att utveckla den sportsliga delen. Här hoppas vi på många nya idéer och tankar från alla medlemmar. Har du en idé du vill genomföra, kan du tänka dig att vara med och servera lite käk eller vara banvärd på en juniortävling, eller är det du som är vår nya damtränare? Prata med receptionspersonalen så hjälper de dig få kontakt med ansvarig.

 

 c4 thaiVåra kompisar och samarbetspartners

Vi delar våra omklädningsrum med det härliga gänget på C4 Thaiboxning. De hjälper till att hålla ordning och är en lika brokig blandning av unga och gamla, nybörjare och rutinerade rävar som vi. Här finns också en härlig gemenskap och öppenhet som välkomnar alla.Varför inte varva squashen med ett rejält motionspass med det här gänget?