Vad får barn och ungdomar att idrotta?

DSC_0070

“…efter en bra träning har jag jätteont i armar och ben, men i magen känns det som om jag svalt en varm honungsbulle”

Att med alla kompisars stöd utmana sig själv på sina egna villkor och känna sig välkommen i gruppen. Hur mycket tid du lägger på träning och hur mycket du vill tävla bestämmer du helt och hållet själv. Vi delar inte in grupperna efter kunskapsnivå eller åldersnivå, vilket vi tror är ett framgångsrecept.

Alla utvecklas vi i olika takt. Alla juniorer skall veta det och känna trygghet i att det är OK. Vi tror att detta är nödvändigt för ett fortsatt intresse och lägger därför ingen vikt vid prestation. Om det inte hämmar utvecklingen? Jo, det kan säkert göra att det tar något halvår extra att nå sin toppnivå, men vi är övertygade om att ett fortsatt, roligt idrottande i många år är bättre än att vinna matcher och tävlingar i 12-årsåldern.

Just nu har vi en grupp ungdomar mellan 9-16 år som har hängt ihop i flera år. De har väldigt olika kunskapsnivå, tjejer och killar, helt olika personligheter och är helt fantastiska. Vi tränar 2 dagar i veckan och åker på 8-10 tävlingar under en säsong.

Vi hoppas att den nya juniorgrupp vi startar upp hösten 2014 blir lika bra

Den där honungsbullen som har blivit vår ledstjärna? Den känslan kommer av att man hjälpt, stöttat eller bara uppmärksammat och haft roligt med sina kompisar, den kan man inte tävla sig till…

 

Anmäl gärna intresse eller ställ frågor till oss på reception@squashclubkristianstad.se